Åldringsrock – skådespelaren som blev gammal och började rocka!

I denna rockmusikaliska föreställning möter ni ett helt liv, i perspektivet att åldras, minnas, älska, glömma… och ändå våga vidare.

Jan Boholm släppte sin första skiva vid 62 års ålder efter att ha skrivit låtar sen 20-årsåldern. Startade ett band när han var 63. Släppte sin andra skiva strax innan han blev 66 och sin tredje ett halvår innan han blir 67. Eftersom Jans låtar alltid speglat den tid han finns i är det inte helt överraskande att låtarna nu handlar mycket om åldrande, om att se tillbaks på livet, kärleken och barnen. Att våndas över att se framåt och oroas över det där märkliga problemet att allt oftare ha svårt att minnas namn. Och sånt. Och samtidigt våga fortsätta framåt, följa sina drömmar. Med berättelser och sånger fyllda av glädje och smärta, kärlek och humor, förvåning och självreflekterande berättar han i den här föreställningen/konserten tillsammans med bandet ”Alla Dessa År” om hur det kan vara att bli pensionär idag. Allt till både stillsam och svängig rockmusik.

Här kan ni se och lyssna på Åldringsrock spelande Magisk Mamma vid ett uppträdande i Östersund.

Föreställningen är ca 60 min eller 2 x 30 min med paus. Spelyta: 3 x 3 m.
Text och musik/sång och gitarr: Jan Boholm. Trummor: Torbjörn Åberg. Gitarr: Jocke Hillborg. Bas: Ruben Hillborg. Sång: Soy Johansson.
Mer info: https://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/14427 och lyssna på Jan Boholm på Spotify

Comments are closed.