Kvinnor – en stört skön monolog med Sofia Andersson

KVINNOR – en stört skön monolog med Sofia Andersson

Kvinnor på gränsen till… vadå? Fyra skruvade monologer om kvinnoliv i dagens Sverige.
Argt, uppkäftigt och svidande humoristisk, för både kvinnor och män!

NYHET! I samband med Scenkonstbiennalen 2019 presenterar Teater SOJA stolt två föreställningar av denna omtyckta monolog i två akter.

Onsdag 15/5, Stadshusverandan, Sundsvall kl. 19.00 – 21.00 ink. 20 min paus. Pausfika finns att köpa.
Lördag 18/5, Stadshusverandan, Sundsvall kl 16.00 – 18.00 ink. 20 min paus. Pausfika finns att köpa.

Läs mer och boka era biljetter via entresundsvall.se

Fyra kvinnor, fyra perspektiv. I pjäsen möter vi fyra kvinnor i olika livssituationer.  De kämpar med kvinnorollen, slåss för sina identiteter, vägrar bli en del av ett samhälle som osynliggör dem. Fyra människor. Mödrar, fruar, singlar, älskade eller bortvalda, uppgivna eller uppkäftiga.                                                                                          Allt förankrat i en samtid fylld av #metoo, hbtq-frågor, stress och funderingar kring hur tusan en ska bete sig för att kunna leva ett vanligt, simpelt liv i manssamhället utan att gå̊ sönder.  ”Kvinnor” är fyra humoristiska, sorgsna och argsinta monologer i två akter om 50 minuter vardera.

Föreställningen kan även spelas i ett kortare lunchteaterformat om 50 minuter, där publiken får möta två av de fyra kvinnorna i monologen.

Turnéplan:

Premiär 23/2 (hela fst.) på Konsertteatern i Sundsvall. Spelar sedan som lunchteater i Timrå 26/2, på Hasselagården onsdag kväll 27/2, (hela fst) på Kvinnodagen 8/3 i Sundsvall (hela fst), på Teaterverkstan i Ånge 10/3 (hela fst) som lunchteater på Dalateatern 5/4 samt på Västerbottensteatern 11 – 12/4 (3 fst) samt på Kulturmagasinet i Sundsvall 17/4. Mer info om arrangörer & biljetter ser du i vår kalender.

KVINNOR produceras av Teater SOJA med stöd av Sundsvalls Kommun och Region Västernorrland

Medverkande: Sofia Andersson
Manus och regi: Martin Lindberg
Scenografi och kostym: Caroline Romare
Teknisk samordnare: Jan Boholm
Affisch, foto/layout: Kerstin Stickler

KVINNOR kan turnera/spela både vår & höst 2019. Kontakta producent Malin Berglund så hittar vi ett datum för er! 070-341 51 51, malin@teatersoja.se

Comments are closed.